لیست اختراعات سيد علي فاطمي
گاز سنتز (مخلوطي از هيدروژن و نيتروژن با نسبت مولي 3 به 1) با فشار و دماي مورد نياز به راكتور سنتز آمونياك وارد مي شود. گاز سرد، با جداره خارجي سبد داخلي راكتور و جداره داخلي پوسته راكتور در تماس مستقيم بوده و آنرا خنك نگاه مي دارد. گاز سپس در سمت لوله مبدلهاي داخلي راكتور گرم شده و پس از رسيدن به دماي مطلوب، بصورت شعاعي با بستر اول كاتاليستي برخورد مي كند. در طول راكتور، گاز از هر سه بستر كاتاليستي عبور كرده و نهايتاً با غلظت مطلوب آمونياك از راكتور خارج مي شود. گاز گرم خروجي از بسترهاي اول و دوم راكتور، در مبدلهاي تعبيه شده با گاز سرد ورودي تبادل حرارت كرده و خنك مي گردند. طي اين اختراع ، نوآوري هاي ذيل ارائه گرديده اند: 1)\tطراحي و ارائه يك راكتور جديد با مسيرهاي فرايندي منحصر به فرد 2)\tمدل فيزيكي انحصاري و خاص راكتور براي توزيع يكنواخت و موثر گاز در محيط خارجي بسترهاي كاتاليستي با كمترين افت فشار ممكن 3)\tلوپ كنترل جريان براي ارسال مقدار مورد نياز از گاز سرد از پائين راكتور به منظور تبادل حرارت با گاز گرم خروجي از بستر دوم كاتاليستي 4)\tبهينه سازي توان حرارتي مبدلهاي داخلي و شدت واكنش در مراحل مختلف به نحوي كه با حفظ غلظت مطلوب محصول، دماي گاز در خروجي راكتور (جهت پيش گرم كردن آب BFW)، به بالاترين مقدار ممكن افزايش يابد. 5)\tلوپ كنترلي اختصاصي براي كنترل دماي گاز ورودي به بستر دوم كاتاليستي 6)\tساخت Internal راكتور (قطعات سبدها و توزيع كننده هاي داخلي) بصورت چند تكه به نحوي كه خارج كردن آنها از راكتور بي نياز از جرثقيل خاص باشد
در اين فرايند ، گاز طبيعي پس از سولفور زدايي ، با بخار آب مخلوط شده و در فرايند ريفرمينگ ، به هيدروژن ، CO و CO2 تبديل مي شود . در ادامه فرايند ريفرمينگ ، با استفاده از هوا و ايجاد حرارت ، تبديل گاز طبيعي (متان) به محصولات ريفرمينگ تكميل مي گردد . در بخش Shift Convection ، گاز CO به CO2 تبديل مي شود . در بخش آمين ، گاز CO2 جذب شده و سپس دفع مي گردد ( تا به واحد جانبي ارسال گردد). در بخش Methanator ، مقادير باقي مانده CO2 به متان تبديل مي شود . در بخش سنتز ، گاز فشرده و خشك سازي شده و در راكتور سنتز به آمونياك تبديل مي شود . بخش سرد سازي ، وظيفه جداسازي آمونياك خالص از مواد همراه را بر عهده دارد و از آنجا ، محصول آمونياك به خارج از واحد ارسال مي گردد. بخشهاي بازيابي آمونياك ، بخار و آب خنك كننده هم به عنوان سرويسهاي جانبي ، واحدهاي اصلي فرايندي را همراهي مي نمايند.
تقلبات دامنگير گلاب ايراني شده است و در اين راستا نگراني صاحب نظران اين حوزه را موجب شده است. گلاب تقلبي سلامت مصرف كنندگان ايراني را در معرض تهديد قرار داده است. براي ارتقاء صنعت اسانس و جلوگيري از تقلب در صنعت گلاب ارائه كارهاي جديد لازم است. با توجه به نياز ملموس كشور، اختراع حاضر جهت تشخيص تقلبات گلاب ايراني به عنوان روشي بومي، مقرون به صرفه و سريع ارايه مي گردد. سخت افزار دستگاه شامل آرايه اي از چند حسگر گازي، محفظه گلاب، محفظه سنسورها و محغظه تنظيم دما مي باشد. آرايه سنسور ها يك مدار الكتريكي است كه خروجي آن به يك مدار ميكروكنترلري و سپس به رايانه منتقل مي¬شود. گاز نيتروژن رايحه گلاب را به سمت آرايه سنسورها حمل مي¬كند. سپس اندازه گيري روي گلاب هاي تقلبي انجام مي گيرد. داده هاي به دست آمده از حسگرها، پردازش مي شوند. بدين ترتيب گلاب اصل از تقلبي تشخيص و تميز داده مي شود. برخي از كاربردهاي اين اختراع عبارتند از ساخت دستگاهي بومي و نوين جهت تشخيص تقلبات در گلاب ايراني، ارتقاي سلامت مردم كشور با شناسايي گلاب ناسالم ، ايجاد روشي سيار و ارزان و نوين جهت رصد سلامت گلاب در هزارن مركز توليد و فروش
هدف از اين اختراع، طراحي تستري است كه بارگذاري را كاملا متقارن بر هر دو سمت شفت عملگر اعمال كند. سازه پايدارتر بوده و نيازي به اعمال نيروي بيشتر نيست، در نتيجه آسيبي به عملگر وارد نمي¬شود. طراحي وينچي كه بتواند به صورت بهينه گشتاور را به شفت عملگر اعمال كند از نكات مهم و نواورانه است كه هم ميزان گشتاور اعمالي و هم زمان و ميزان زاويه دوران را مي¬توان تحت كنترل و اندازه¬گيري قرار داد. بار¬گذاري كاملا متقارن بر شفت عملگر اعمال مي¬شود. دو وزنه سنگين در دو طرف تستر قرار دارد كه وزن آنها بر هر دو سمت شفت اعمال شده و در نتيجه شرايط تست به واقعيت نزديكتر مي¬شود تا در عمل، پيچش واقعي اتفاق ¬افتد. براي ساخت سازه تستر، از پروفيلهاي آلومينيومي شياردار استفاده شد. تيرهاي اصلي تحت گشتاورهاي خمشي زياد قرار مي¬گيرند و لذا با دقت زياد طراحي شدند. سازه تحت بار گشتاور خمشي به صورت تير، مدلسازي و با نرم¬افزار شبيه¬سازي تحليل شد تا از صحت طراحي سازه اطمينان حاصل شود.
اين اختراع به طراحي و ساخت دستگاه نمونه سازي سريع قطعات فلزي با استفاده از لايه نشاني پودر به روش ذوب ليزري پرداخته است. اين روش قادر است تا قطعات فلزي را بدون نياز به هيچ پس پردازشي از پودر فلز توليد نمايد. تنش پسماند ايجاد شده در قطعات، تخلخل موجود در قطعات به واسطه پايين بودن چگالي بستر پودر خام و زاويه مورب ايجاد شده در حين لايه نشاني از مشكلات عمده اين روش به شمار مي آيد. استفاده از پيش گرم راه حل مناسب براي كاهش تنش پسماند و بهبود كيفيت قطعه مي باشد. به منظور پيشگرم بايد قطعات حساس به دما را محافظت نمود. براي اين منظور در اين اختراع بين جبهه هاي حرارتي و اين اجزاء از عايق هاي حرارتي استفاده شده است. در بعضي قسمت ها مانند اجزاء نزديك به پيچ و مهره ساچمه اي از سيستم هاي آب خنك نيز استفاده شده است. راه حل اصلي براي بالا بردن چگالي بستر و در نتيجه كاهش تخلخل قطعه توليد شده و همچنين از بين بردن زاويه مورب ايجاد شده بر روي قطعه مكانيزم لايه نشاني مناسب مي باشد. در اين اختراع از روش شكاف تغذيه مجهز شده با يك غلتك براي لايه نشاني استفاده شده است. با استفاده از اين روش ميزان مورب شدن و تخلخل قطعه به حداقل مي رسد.
به دليل قيمت بالاي دستگاه هاي تست پيچش استاندارد جاي اين تست در آزمايشگاه هاي مقاومت مصالح خالي است براي از بين بردن اين خلا دستگاه براي تست مواد مهندسي نظير فولاد آلومينيوم مس برنج و ديگر مواد طراحي گرديد در تست ASTM نمونه با مقطع دايره اي توپر يا توخالي در ماشين تست پيچش پيچانده مي شود و در عين حال همزمان زاويه ي پيچش و گشتاور اعمالي ثبت مي شود از اين اطلاعات منحني گشتاور پيچش ترسيم مي گردد سپس با استفاده از تئوري هاي ابتدايي مكانيك دياگرام تنش كرنش شكل مي گيرد. فولاد C1018 با مقاومت حد سيلان برشي MPa 214/48 و مقاومت حد نهايي برشي 294/48MPa بعنوان حد بالاي مقاومت برشي در نظر گرفته شد. طبق رابطه ي Tmax=TC/J تنش برشي بيشينه در سطح بيروني نمونه ايجاد خواهد شدو به گشتاور وارده بستگي دارد. به منظور تطابق با استاندارد ASTM مناسب مشاهده بودن و راحتي جا زدن در ماشين قطر نمونه 10mm و طول آن 155mm انتخاب گرديد. گشتاور بدست آمده براي نمونهع ي جنس C1018 حد بالاي مقاومت برشي نقطه ي مينيمم براي عملكرد ماشين در نظر گرفته شد. براي انتقال گشتاور به نمونه از يك فك ثابت و يك فك گردان استفاده شده است و براي اجتناب از ايجاد بار محوري در طول آزمايش و نيز جا بجايي فك ثابت جهت جا زدن نمونه يك صفحه غلتشي كه فك ثابت روي ان سوار است طراحي و ساخت گرديد. منبع توليد گشتاور يك الكتروموتور 24 ولت 240 DC وات است كه بهمراه دو گيربكس حلزوني با نسبت كاهي كل i=400 استفاده مي گردد سرعت تست از محدوده ي 0 تا 3/5 دور در دقيقه با استفاده از يك ديمر صنعتي قابل تنظيم است. براي اخذ داده از سنسورها پردازش آنها نمايش در LCD و ارسال به كامپيوتر با پروتكل RS232 از ميكروكنتر 89C52 استفاده شده است. براي ثبت داده ها در كامپيوتر و ترسيم منحني تنش - كرنش بصورت انلاين از زبان نويسي Delphi استفاده شده است با اندازه گيري گشتاور و زاويه ي پيچش در حد الاستيك مدول الاستيكته ي برشي براي قطعه ي مورد آزمايش براحتي از رابطه ي TL/GJ = تتا در كامپيوتر ثبت مي گردد كه به معناي مشخص نمودن رفتار مهندسي ماده و هدف از انجام تست پيچش است.
موارد یافت شده: 7